18
17
13
12
15
03
11
14
16
 

De notarissen en medewerkers van Alckmare Notariaat helpen u graag met Mediation en Echtscheidings-mediation en meer. 

Mediation

Ooit hebben u en uw partner bewust en vol goede bedoelingen voor elkaar gekozen. Nu blijkt dat deze relatie – door welke oorzaak ook – geen toekomst meer heeft, hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan. Soms nemen partners dat besluit in onderling overleg, soms ook wordt een partner min of meer overvallen door deze wens van de ander. Er kunnen gevoelens naar boven komen die u van uzelf niet had verwacht, zoals verdriet, angst voor de toekomst, woede. Daarbij komt nog de vraag hoe een scheiding te regelen. En wat moet er geregeld worden?


Samen scheiden

Wilt u 'zo goed mogelijk uit elkaar gaan'? Dan kiest u voor de weg van de bemiddeling, om er in onderling overleg uit te komen. Zonder hulp van buiten gaat dat waarschijnlijk moeilijk, dus u gaat onder deskundige leiding samen de zorg voor de eventuele kinderen en de overige wettelijke verplichte zaken regelen. U krijgt handvatten aangereikt om nu én in de toekomst met elkaar te kunnen blijven overleggen over de opvoeding van de kinderen. Kortom: u leert afstand van elkaar te nemen als partners, maar als ouders met elkaar in contact te blijven.

 

Wat houdt bemiddeling (mediation) in?

De betekenis van mediation is: samen aan het werk. U kiest ervoor om samen uw best te doen om de relatie, die u ook samen bent begonnen, zo fatsoenlijk mogelijk te beëindigen. Deze methode kan alleen worden toegepast als u nog echt samen door één deur wilt én eigenlijk het goede van uw gezamenlijke jaren in ere wilt houden. En de beste reden is natuurlijk dat u, als u kinderen hebt, uw hele leven lang samen de ouders blijft van uw kinderen. Nog even de voordelen van bemiddeling op een rij:

  • u maakt samen af, waar u destijds aan bent begonnen;
  • u maakt samen een ouderschapsplan voor de kinderen en krijgt handvatten om met elkaar te kunnen blijven overleggen over de opvoeding van de kinderen;
  • de kinderen worden niet door de ene ouder tegen de ander opgezet, want u bent immers niet tégen elkaar, maar mét elkaar bezig;
  • het is goedkoper, want u bespaart de kosten van langdurig procederen met twee advocaten;
  • het gaat sneller, omdat u zelf direct beslissingen kunt nemen;
  • het helpt u bij het verwerken van uw verdriet en boosheid.
lees meer